Никита Михалков, в. .На 16 декември Европейският съюз добави 141 души

...
Никита Михалков, в. .На 16 декември Европейският съюз добави 141 души
Коментари Харесай

Никита Михалков в писмо до ЕС: Страхувате се от истината, но милиони хора ще се пробудят от мъглата и ще ви кажат „не“

Никита Михалков, в. .

На 16 декември Европейският съюз добави 141 души и 49 юридически лица към черния си лист като част от деветия пакет от наказания против Русия. В листата попадна съветският режисьор Никита Михалков, дружно с някои членове на съветското държавно управление, както и водещите Борис Корчевников и Марина Ким, артиста Григорий Лепс и блогъра Дмитрий Пучков. Режисьорът, артист и ръководител на Съюза на кинематографистите на Руската федерация Никита Михалков написа отворено писмо до Съвета на Европейския съюз, оповестено в понеделник от , Михалков упрекна „ демократичното общество “ на Европейски Съюз за налагането на наказания против съветски жител, който показва персоналното си мнение в личната си страна.

Отворено писмо до членовете на Съвета на Европейския съюз от националния актьор на Русия, герой на труда на Русия, кинорежисьор Никита Михалков

Аз, Михалков Никита Сергеевич, кино режисьор, сценарист, продуцент, притежател на „ Оскар “, два Златни лъва на филмовия фестивал във Венеция, Гран при на филмовия фестивал в Кан и доста други награди, пиша това писмо, единствено с цел да подчертая, че не съм политик, не съм чиновник и не съм държавен чиновник. Аз съм съветски създател, представител на античен съветски жанр и по тази причина считам за належащо да кажа следното по отношение на включването ми в санкционния лист на Европейски Съюз:

Първо, апелирам да не възприемате писмото ми като опит да се измъкна от оповестените ми наказания, тъй като тези наказания ми бяха оповестени от хора, на чиито думи или дейности не може да се има вяра. Достатъчно е да си напомним признанието на някогашния канцлер на Германия госпожа Меркел, някогашния президент на Украйна Порошенко и някогашния президент на Франция Оланд, че всички многогодишни договаряния, свързани със споразуменията от Минск, са били цинична неистина за печелене на време и втълпяване на прелестната земя на Украйна на нечовешка русофобия и нечовечен нацизъм. Или си спомнете по какъв начин цивилизованият свят поддържа възбраната на киевския режим съветски жители на Украйна да приказват и мислят на родния си съветски език. И също така, презирайки устните обещания, дадени на управлението на Съветския съюз НАТО да не се разширява на Изток, да не обкръжава нашата страна, която извърши всички съглашения за понижаване на въоръженията, в това число изтеглянето на нашите войски от Източна Европа, разрушаването на Берлинската стена, съвсем цялостното заличаване на националния военно-промишлен комплекс и по този начин нататък, доведоха НАТО покрай границите на моята страна.

Но аз не желая да разисквам това. То е прекомерно явно освен за мен, само че и за вас и по тази причина всичко, което вършиме, е поредно продължение на всеобщата неистина и северноатлантическата агресия. Аз приказвам за нещо друго.

Вие, които се смятате за цивилизовано демократично общество, обявявате наказания на човек, който показва персоналното си мнение в личната си страна, в своята татковина, на своя народ, на своя език.

В продължение на 11 години повеждам предаването „ Бесогон “ по канала „ Россия-24 “ и през всичките 11 години в никакъв случай не съм трансформирал гледната си точка по нито един от основните въпроси, които сложих. Само през предходната година 16 излъчвания са гледани от 229 милиона фенове.

Наистина ли не разбирате, че единствено тази цифра удостоверява, че това, за което приказваме в нашите излъчвания, вълнува голямото болшинство от хората, живеещи в Русия.

Без да знаете какво говорите, ме обявявате за агитатор на Кремъл. Но за информация, в случай че ви интересува: не получавам нито стотинка нито от канала, нито от страната и върша предаването за своя сметка. Освен това, за „ чистотата на опита “, моето предаване не се прекъсва от реклама, която, повярвайте ми, с подобен брой гледания може да се трансформира в източник на сериозен приход за мен. Моето предаване не е цензурирано от никого. В понеделник то се включва в програмата за петък сутринта, а каналът получава нашия „ Бесогон “ едвам в четвъртък късно вечерта, без да знае нищо за предаването, с изключение на името, затова никой не може да повлияе на неговото съдържание.

Мога да предположа, че отношението ви към мен се е развило точно след гледането на моите излъчвания и точно тъй като те със своята правота и самостоятелност оказват помощ на хората да схванат истината.

Няма да скрия – това ме радва.

Но в случай че това е по този начин, не може да не сте чули и видели какъв брой пъти в „ Бесогон “ призовавах да разсъните възприятието си за истина и предлагах да погледнете с необятно отворени очи децата, убити от киевския режим в Донбас, изгорените в Дома на профсъюзите в Одеса, разстреляните военнопленници, изтезанията и униженията на мирното население – всичко, което е резултат от вашата лъжлива политика и измяната на подписаните от вас Мински съглашения.

Вие ми налагате наказания, наред с други неща, поради поддръжката ми за предполагаемо невярното изказване на Кремъл за биологичните оръжия. Но за какво тогава не обявите наказания на госпожа Нюланд, която обществено призна съществуването на биологични лаборатории в Украйна, което беше потвърдено от документални фрагменти и документи, които показахме в нашата стратегия.

Наричате обединяването на Крим с Русия анексия и не желаете да признаете, че след фашисткия прелом с атентат против президента Янукович се подготвяше и щеше да се организира кървава баня в Крим, не желаете да повярвате и признават, че повече от 90% от жителите на Крим са дали своят вот без нито един изстрел и принуждение за връщане към Руската федерация.

Вие отричате нашето изказване за събудения нацизъм в Украйна и смирено приемате разрушаването на монументи на руските бойци, победили Германския райх, и преименуването на улици, кръстени на велики писатели, давайки им имената на Бандера, Шухевич и други съучастници на Хитлер, които единствено поради Волинското кръвопролитие с убийството на остарели хора, дами и деца, би трябвало да бъдат прокълнати вечно.

Не желая да се спирам на всички тези обстоятелства, тъй като вие сте видели всичко в моите излъчвания, другояче нямаше да ми обявите наказания. Но вашата задача е да не виждате нищо от това. И най-важното – да не позволявайте на другите да го видят – тези, които още не са заслепени от вашата агитация и които не извършват дилемите, сложени ви от Вашингтон.

Тази истина е страшна за вас единствено тъй като в интервала от 1 януари до 8 януари тази година повторенията на нашето предаване са гледани от 53 милиона души. А това е популацията на няколко страни от Европейски Съюз, които ми оповестиха наказания, взети дружно.

В края на това писмо, желая да изразя благодарността си към вас за признанието на моята активност, тъй като по различен метод, с изключение на с самопризнание, не мога да си обясня страха ви от истината, която рано или късно ще прерасне в международен арбитражен съд на онези страни и нации, които през днешния ден чакат нашата победа, само че нямат нито силата, нито опцията да я изразят намерено. Но забравяйте, че с изключение на Северозапад, има и Югоизток, както и Африка и Латинска Америка.

Улисана от комфортния живот под американския нуклеарен чадър, цивилизована Европа, която в миналото не чу Кадафи и го умъртви, ще се разсъни със стотици милиони очи на елементарни хора, които ще се пробудят от мъглата и ще ви кажат „ не “ – мощно и ясно, както ви споделя нашият президент през днешния ден – единственият от международните водачи, който стои на пътя на опустошителното цунами на вашето двуличие. Но дружно с него това „ не “ ви го казва огромното болшинство от народите на нашата голяма Русия.

Прекрасно разбирам, че малцина от тези, до които е адресирано, ще узнаят за това мое писмо, само че за мен беше по-важно да го напиша.

Чуйте нашето „ не “, до момента в който към момента имате време.

Никита Михалков
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР